• Safari i Kenya

Safari i Kenya

Safari i Kenya

Velkommen til safariens hjemland. Begrebet safari blev født i Kenya, og den dag i dag er Kenya stadig – for mange – indbegrebet af safari. Landets vildtbestand overgår de flestes forventninger både i mængde og variation. Markante forskelle i højdeniveauet giver optimale betingelser for mangeartede livsformer i de smukke og dramatiske landskaber. Der er altså gode chancer for at se mange forskellige dyr på jeres safari i Kenya.

Perfekt året rundt
Kenyas 582.600 km2 - som Frankrig - gennemskæres på tværs af Ækvator og på langs af The Great Rift Valley, som mange ofte passerer på deres safari. Breddegranden og højdeniveauet gør, at vejret oftest er særdeles behageligt med solrige dage. Det betyder også, at I kan rejse på safari i Kenya året rundt.

Læs mere om Kenya her

Badeferie på Kenya Kysten

Badeferie på Kenya Kysten

Safariområder i Kenya

Aberdare National Park

Aberdare National Park udgør 767 m2 af Aberdare-højdedraget. På grund af de store højder med bjergtoppen Lesatimas (3.999 meter over havet) som det højeste, giver dette meget anderledes økosystem nye og spændende oplevelser. Blot tre timers kørsel nordpå fra Nairobi eller tre timer sydpå fra Samburu er parken en spændende variation, når man er på vej mod nord eller syd. Da naturen er så meget anderledes end resten af Kenya, er Aberdare et godt valg.
På de frodige skråninger er der planter og træer, der minder om regnskov, og bambusskove, vandfald og ørredfyldte vandløb. Med så tæt vegetation er det ofte vanskeligt at se skovenes ellers rige dyreliv.
Elefanter, bøfler, omkring 40 ”sorte” næsehorn, leoparder, enkelte løver og adskillige antilopearter er blandt de dyr, man kan opleve på safarikørsel i parken eller fra balkonerne på The Ark.

Amboseli National Park

Amboseli National Park er et 392 km2 stort internationalt biosfære-reservat på grænsen til Tanzania og for foden af Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg. Parken er paradis for elefanter og bøfler, der nyder godt af den frodighed, sumpene tilbyder. Disse sumpe, der blandt andet er dannet af smeltevandet fra Kilimanjaros sneklædte tinder, står i skærende kontrast til den udtørrede saltsø, der er en anden markant del af parkens økosystem. Foruden bjerget i baggrunden er parken hovedsageligt kendt for den store elefantbestand, der sammen med mængder af andet vildt trives så godt som aldrig før. Løver, zebraer, geparder, gnuer, bøfler og andet savannevildt findes rimeligt let på den flade savanne. Også fuglelivet er rigt, og områdets spændende dyrebestand er markant forbedret de seneste år. Man kan med fordel overnatte en eller to gange i Amboseli på vej mellem Kenyas og Tanzanias safariområder.

Lake Naivasha

Lake Naivasha er kendt som Rift Valleys berømte flodheste-sø. Langs den kenyanske del af Rift Valley ligger der en kæde på syv søer. Naivasha-søen er ganske særlig, da det er den ene af kun to ferskvandssøer i Rift Valley. Vandet er klart, og ikke overraskende er søen omgivet af landbrugsjord, som producerer store mængder grøntsager og blomster til ind- og udenlandske markeder. En sejltur på Naivasha-søen er ofte inkluderet i vores safari og tager typisk en god times tid til halvanden. Søens fisk er fødegrundlag for et utal af fugle blandt andet hejrer, flodørne, fiskeørne, afrikanske bladhøns, rørhøns, pelikaner og skarver. Søen er et eldorado for fugleinteresserede, men den er også kendt for sine mange flodheste, som ofte ses græsse på områderne, hvor vi bor på en safari. Det er også muligt at tage på en vandresafari på Crescent Island, hvor vi kan gå frit blandt giraffer og zebraer uden at frygte de farlige rovdyr. Kun hyæner kommer om natten for at jage bytte, men de hører ikke naturligt til på øen. 

Lumo

Lumo reservatet ligger ved foden af Taita bjergene, og det stækker sig over et område på 110 km fra Bura floden i den nordlige del til Tsavo vest i den sydlige del. Området er hovedsageligt traditionel savanne græsland med et rigt dyre- og fugleliv.

Parken virker som en naturlig korridor mellem Tsavo øst og vest, hvilket giver et meget stort og forskelligt dyreliv. Her bor mere end 102 forskellige, store og små dyrearter og over 350 forskellige fuglearter. Området har en del forskellige gazelle- og antilopearter, giraffer, zebraer, elefanter og bøfler, samt de tre store katte: løver, leoparder og geparder. Løven er den, man oftest ser.
Området er er også en vigtig del af Kenyas første verdenskrigshistorie, da disse åbne og dyrerige sletter dengang var frontlinje mellem det tyske Østafrika i syd og det britiske Østafrika i nord. Området byder også på en lille bid af den danske historie, da det var her, hvor Karen Blixen besøgte sin mands bror.
En af områdets absolutte højdepunkter er Lion Bluff lodges højdedrag, hvor man kan nyde en 360 graders udsigt. Man kan også se efter løver langs Lion rock, og på en klar dag kan man se helt til Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

Ol Pejeta (Sweetwaters)

Ækvator går igennem Ol Pejeta, som er Østafrikas største reservat for det sorte næsehorn. Ol Pejeta er det ene af kun fire private safarireservater, der findes i Kenya og har alle medlemmer af the big five (elefant, næsehorn, løve, bøffel og leopard). Området har mere end 300 forskellige fuglearter og både det sorte og hvide næsehorn, som aldrig forlader reservatet. Det er nemlig Afrikas mest truede dyreart, og derfor er der barrierer i området, der gør, at dyrene bliver – og på den måde beskytter man deres eksistens. I Ol Pejeta kan man også besøge chimpanser - som det eneste sted i Kenya. I 1993 oprettede Jane Goodall Institute og Kenyan Wildlife Services er fristed, der blev etableret som et tilflugtssted for forældreløse og indeholdte chimpanser. Vi arrangerer safari i Ol Pejeta på vores skræddersyede safarirejser og bruger forskellige indkvarteringssteder, men Serena Sweetwaters Tented Camp er den mest populære. De tilbyder også natsafari som kan tilkøbes, hvis du ønsker det.

Masai Mara

Ikke uden grund valfarter dyreinteresserede fotografer og filmfolk til Masai Mara, Kenyas mest berømte safariområde, der er den nordlige forlængelse af Serengeti-økosystemet.
Det 1.510 km2 store reservat er ubestridt et af verdens mest vildtrige, og især den utrolige vandring af op imod 1,5 millioner gnuer og godt en halv million zebraer fra juli til oktober sætter en kraftig streg under reservatets status. Mara, der på masaiernes sprog betyder plettet, har et behageligt klima i omkring 1.500 meters højde.
Maras landskaber veksler mellem floder, bølgende græssavanne, spredte skov- og buskområder - og mod vest en jordbund præget af tidligere tiders vulkanske aktivitet. I Masai Mara er der nærmest garanti for første-klasses safarioplevelser uanset årstid.

Bestanden af rovdyr er forrygende. Hyæner, løver, leoparder og geparder er rigt repræsenteret overalt. Og ikke uden grund, for hvor der er mange byttedyr, er der mange rovdyr. Selv det sjældne sorte næsehorn ses jævnligt i områder med tæt buskads, og elefanter ses i større eller mindre flokke over hele Mara-reservatet.
Elefanterne bruger det meste af tiden på at æde, for en voksen elefant skal have omkring 250 kg planteføde om dagen. Ved Mara-flodens populære ”hippo pools” kan man opleve store mængder flodheste, krokodiller og et spændende fugleliv. Det er også her på visse årstider, at de store gnu- og zebra-krydsninger finder sted.

Mount Kenya

Ligger omkring Kenyas højeste bjerg (5.199 meter over havet og Afrikas næst højeste). Hun hæver sig ærbødigt med sine sneklædte tinder over de store skovområder, der sammen med Aberdare-skovene tidligere dækkede dette højlandsområde. Knap 715 km2 er udlagt til nationalpark og er et væsentligt område for Kenyas turisme. Bestigning af bjerget og naturligvis safari fra områdets eneste lodge - Mountain Lodge - er de største attraktioner. Klimaet, vegetationen og dyre- og fuglelivet er som i Aber-dare, men safarimulighederne begrænser sig til at nyde synet af elefanter, bøfler og antilopearter, der døgnet rundt besøger lodgens vandhul, eller tage spændende vandreture i skoven omkring lodgen.
Mount Kenya National Park er et rigtig godt opholdssted på vej til nordligere parker.

Nairobi

Nairobi med fire millioner indbyggere er ikke bare Kenyas hovedstad, men også Øst-Afrikas handelscentrum og en summende livlig by, der aldrig sover. Alle store internationale firmaer som Coca Cola, Mærsk og Goodyear har deres østafrikanske hovedsæder i Nairobi, og alle hjælpeorganisationer har kontor her. Det gør byen til et paradis med gode hoteller og spisesteder i meget høj kvalitet, men til små penge.

Før jernbanen blev anlagt sidst i 1800-tallet var området bare en sump. De første nybyggere ankom, og først i 1901 fik Nairobi status som hovedstad efter Mombasa. Det viste sig hurtigt, at der var god landbrugsjord omkring Nairobi, og man begyndte at dyrke alt fra ananas til kaffe - bl.a. af Danmarks Karen Blixen. På dette tidspunkt startede også turismen - i begyndelsen mest for at skyde dyr. USA's præsident Theodor Rosewelt var her i 1910 og skrev senere om Nairobi: Det Sidste Vilde Vesten.

Byen voksede siden støt, og det vilde vesten er skiftet ud med moderne skyskrabere - tegnet af kendte arkitekter som danske Henning Larsen - og travle forretningsmænd, men hist og her ser man fortsat levn efter en svunden tid - jernbanestationen, nationalarkivet, væddeløbsbanen, New Stanley- og Norfolk-hotellerne.

Oplev blandt andet:
· Karen Blixens Farm
· Giraf Centre
· Kazuri
· The David Sheldrick Wildlife Trust
· Nationalmuseet

Samburu

Samburu, Buffalo Springs og Shaba National Reserves. Disse tre reservater er for mange mennesker nogle af de dejligste i Kenya. Smukke bjerge omkranser et tørt landskab, der får mindre end 250 mm nedbør om året. Det stiller hårde krav til det forbløffende dyre- og fugleliv, som er helt afhængig af livsnerven, Uaso Nyiro-floden, der med vekslende styrke glider gennem de 235 km2 store reservater, der uden floden ville være nærmest ubeboelig. Langs floden er bevoksningen mere frodig med karakteristiske doum-palmer. Især i de tørreste måneder (juli-oktober) tiltrækker floden et rigt dyre- og fugleliv. Elefanter kommer for at bade og drikke, sky antiloper og gazeller nærmer sig forsigtigt i håb om, at områdets løver og leoparder ikke har udset sig et hurtigt måltid.

Sjældne vildtarter
Farvestrålende isfugle og larmende perlehøns er sjældent langt væk. Det spændende dyreliv inkluderer også vildt, der kun ses få andre steder.
Den smalstribede grevy's zebra, den imponerende beisaoryx og den smukke netgiraf har sammen med gerenukken (girafgazellen) og somali-strudsen med de blå ben tilpasset sig disse varme og tørre områder.

Tsavo nationalparker

Tsavo Øst og Vest udgør tilsammen én af verdens største nationalparker og dækker et areal på over 20.000 km2 - næsten halvt så stort som Danmark. Det meget smukke, kuperede landskab har stor variation med både bakkede, klippefyldte og flade landskaber med baobabtræer og tæt akaciebevoksning. De store afstande gør, at der er optimal mulighed for at se mange dyrearter - bl.a. de tre store afrikanske katte (løve, leopard og gepard). Leoparden er mest almindelig i Vest Tsavo, der desuden er et af de mest elefantrige områder i verden, så chancen for at møde mange og store mænger af dem er virkelig god.

Dyrenes hud i Tsavo er meget rødlig på grund af jordens høje okkerindhold.
I Tsavo findes de fleste af Kenyas vilde dyrearter - bl.a. oryx, kudu og girafantiloper, som man normalt ser i det centrale og nordlig Kenya. Desuden er her gnuer og ko-antiloper som på de store sletter.
Tsavo er også ved at få en god bestand af den afrikanske vilde hund, der dog er meget svær at spotte. Man er helt sikker på at se elefanter i Tsavo. Parken har Kenyas højeste antal. Mzima-kilderne er et populært udflugtsmål. Fra en udsigtspost under vandoverfladen kan man nyde synet af flodheste i det klare kildevand. I tilknytning til Tsavo findes det private safariområde ved Taita Hills. Kun gæster, der bor på områdets Salt Lick Game Lodge og Taita Hills Lodge, må køre på safari her.
Tsavo har et godt og meget varieret udbud af indkvartering fra store, lidt charmerende lodger til suveræne, eksklusive safaricamps. To-tre overnatninger i Tsavo er passende.

Kenya Se på kort

Hovedstad: Nairobi Valuta: Kenyansk shilling Tidsforskel: +2 timer Sprog: Engelsk, Swahili Befolkningstal: Ca. 48,71 mio.
Gennemsnitstemperatur
25° januar
26° februar
26° marts
24° april
23° maj
22° juni
21° juli
21° august
24° september
25° oktober
23° november
24° december

Mere om Kenya og Tanzania

Mere om Kenya og Tanzania

De berømte sletter
Masai Maras græssavanne, halvørkenen i Samburu, de røde elefanter i Tsavo, Amboseli med Kilimanjaro i ”baghaven”, fuglene omkring de mange søer og højlandets frodige skove er vidunderlige oplevelser, der tåler gentagne besøg. Kenya er fyldt med spændende områder og imponerende højdepunkter. Masai Mara er nok det mest berømte område, der er den kenyanske del af Serengeti National Park.

Uanset, hvilke områder, du besøger møder du masser af dyr. De er i alle områder, men jo flere områder du besøger, jo flere spændende oplevelser går du selvfølgelig i møde. Tsavo er særlig kendt for sine elefanter, Masai Mara for sine åbne områder, og ved Lake Naivasha hilser flodhestene os velkomne på besøg.

Bo midt på savannen
Og her i bushen finder selv den mest kræsne gæst indkvartering, der passer til smagen. Det gælder både, hvis I bor i lodges eller telte undervejs. Det vigtigste er faktisk, at I bor rigtig, så I undgår lange transporttider, når dyrene kalder. Det sørger vi for – for det synes vi er vigtig, når man er på safari.

Badeferien er vigtig
Slut safarien ordentlig af langs kysten. Mange prioriterer safarien, men badeferien er mindst lige så vigtig. For langs de hvide sandstrande falder oplevelser på plads. Der bliver tid og mulighed for at ligge på en liggestol i skyggen, vaske safaristøvet af og snakke om alle de dyr, man oplevede undervejs. Kenya-kysten er perfekt til denne afslutning!

Tag afsted – vi lover, du aldrig fortryder
Karen Blixens elskede Kenya lovprises af mange forfattere og er mere efterspurgt end nogensinde. Det forstår vi godt – for med safarioplevelser i verdensklasse, et højt serviceniveau og en venlig befolkning, kan man næsten ikke få det bedre. Ja, man forelsker sig ganske enkelt i landet. Tøv ikke – tag med på safari Kenya!

 

Vigtige informationer

Bravo Tours og Bravo Safari har fornøjelsen at byde velkommen til Østafrika – verdens bedste safarilande, Kenya og Tanzania. Vi byder velkommen til fantastisk dyreliv, natur og hvide sandstrande ved Det Indiske Ocean. Her er en række praktiske og almene informationer, som du bedes læse til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Kontaktoplysninger Østafrika

Du finder ligeledes information om COVID-restriktioner og visum herunder. 

Bagage
Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, det er tilladt medbringe. Under hvert flyselskab kan du se, hvilke regler, der gælder for det flyselskab, du skal rejse med. Uanset hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe, anbefaler vi, at du pakker din bagage til safarien i en blød taske. Begræns gerne bagagen. Hvis alle i en safaribil har store tasker og kufferter med, kan det betyde, at der skal opbevares bagage i selve bilen. Det begrænser mulighederne for, at alle kan komme op at stå, kigge ud og fotografere samtidigt.

Skal du også på badeferie, kan det være en god idé at medbringe en taske, du kan pakke det nødvendige til safarien. Du kan opbevare øvrigt bagage på det strandhotel, du bor på, mens du er på safari. Hvis din safari starter fra Nairobi, opbevares din strandbagage på vores kontor i Nairobi. Dog skal du have din bagage med på safari, hvis du flyver fra savannen til stranden, da du ikke kan få din bagage overleveret.

Har du tilkøbt flyrejse med de mindre fly fra savannen til stranden, er det max tilladt at medbringe 15 kg. bagage, som skal være i en blød taske. Ønsker du denne flyvning skal den bookes i god tid. Minimum to måneder før afrejse.

Vi anbefaler, at din håndbagage er en praktisk taske, som du kan tage med i bilen, når vi er på safari til bl.a. kikkert, fotoudstyr, ekstra lun trøje etc.

Vær opmærksom på, at det er ulovligt at indføre plastik til Kenya og Tanzania. Du må derfor ikke pakke i plastikposer. Læs mere under afsnittet: Plastik og plastikposer.

COVID-19
Du kan læse gældende indrejseregler og restriktioner på rejsemålet her.

Drikkepenge
Det er almindeligt i Østafrika at betale drikkepenge, og det er kutyme på en safari. På lodgene forventer kuffertbærer drikkepenge, ca 1-2 USD pr. person. Det er normalt at give USD 8-10 pr. dag pr. person til din safarichauffør. Dette afregnes, når safarien slutter, og der tages afsked med chaufføren. Ved strandhotellerne skrives der ofte regning ved hvert køb. Denne afregnes på afrejsedagen eller aftenen før afrejse. Det betyder, at du ikke behøver afregne drikkepenge ved hvert køb, du foretager.

Elektricitet
Der er samme spænding på 220-230 volt/ 50 hertz i Kenya, som vi bruger i Danmark. Stikkontakterne er dog med tre flade ben, derfor skal du bruge en adapter svarende til engelske stik. Adaptere kan ofte lånes i hotelreceptionerne.

Etikette
I Østafrika er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet og befolkningen respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet, og vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Flyselskab
Bravo Tours bruger forskellige flyselskaber til Østafrika. Det fremgår af din billet, hvem du flyver med, og hvor meget bagage du må medbringe. Flyver du med KLM, vil der altid være flyskifte i Amsterdam, flyver du med Turkish Airlines, er der flyskifte i Istanbul.

Klima og pakketips
I Østafrika tæt ved Ækvator er vejrforholdene meget forskellige. På safari er der meget køligt morgen og aften i de højtliggende områder. Ved Det Indiske Ocean er der meget varmt hele døgnet rundt. Det anbefales at medbringe lunt tøj i safaribagagen. Husk også badetøj, da flere lodges har swimmingpool.

Brug så vidt muligt tøj i naturfarver og praktiske sko på safarien. Til middage er det velset at have lange bukser på. På strandhotellerne kræves det, at mænd har lange bukser på og lukkede sko (sandaler frabedes) til middagen. Alle hoteller har håndklædeservice til pool og strand, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder.

Vejret er dejligt i Afrika, men i Østafrika befinder man sig ved, eller tæt ved, ækvator, og solen er meget stærkere end vi er vant til. Mange har også glæde af en hat, kasket, solbriller samt især solcreme med høj faktor (15 eller derover). Undgå direkte sol i timerne midt på dagen.

Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan normalt veksles overalt, men vi anbefaler at veksle til lokal valuta ved ankomsten. Medbring derfor kreditkort til at hæve lokalvaluta i lufthavnen eller/og USD eller EUR. Vi anbefaler ikke, at du medtager danske kroner til veksling i lufthavnen pga. meget ringe kurs på denne valuta. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges, men man kan kun hæve lokal valuta i bankerne/automaterne. De fleste modtager helst ikke store dollarsedler (fx 100 $), og kursen er derfor ofte ringe ved veksling. Medbring dog USD til drikkepenge til chaufføren.

Møntfoden i Kenya hedder Kenya Shilling (KES). 100 DKK er ca. 1.670 KES.
Møntfoden i Tanzania hedder Tanzania Shilling (TZS). 100 DKK er ca. 33.000 TZS.

Pakkeliste
Du finder et forslag til en pakkeliste og gode råd til, hvad du skal medbringe her.

Plastik og plastikposer

Det er ulovligt at indføre eller opbevare din bagage i plastik og plastikposer i Kenya og Tanzania. Loven indføres for at beskytte miljøet – og omfatter al plastik. Plastik og plastikposer bliver konfiskeret, og det kan give en bøde. Medbring i stedet andet materiale.

Rejsedokumenter
Rejser du med charterfly til Kenya (fx Jettime), rejser du på den billet, du har modtaget i forbindelse med bestilling, hvor flydejtaljerne fremgår.

Rejser du med rutefly, vil du modtage dine flybilletter senest fem dage før afrejse.Du bedes igen tjekke, at navnet er korrekt stavet (som i dit pas), og at strækningerne er som aftalt. I modsat fald kan det give anledning til problemer din jeres rejse.

Vi anbefaler, at du medbringer alle rejsedokumenter (flybilletter, hotelreservation, visum, indrejsepapirer mm.) udprintet. Strømafbrydelser er almindelige i Kenya og Tanzania. Det er ikke muligt for myndighederne at kontrollere digitale dokumenter i de perioder, hvor strømmen er væk, og derfor kan der være forlænget ventetid i fx lufthavnen, hvis ikke du kan fremvise en udskrevet version. 

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en safari med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Rejseledere i Afrika
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores safarier, såfremt det er muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at den pågældende rejseleder alligevel ikke kan køre safarien. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rejseleder.

Sikkerhed i byerne
De seneste år er kriminaliteten i både Nairobi og Mombasa faldet, og begge byer er i dagtimerne ganske fredelige. Du kan også sagtens tage ud på egen hånd om aftenen, men brug din sunde fornuft som altid, når du rejser. 

Mange lokale er utroligt fattige, og du bør være opmærksom på lommetyveri. Du kan dog minimere risikoen for en kedelig oplevelse, hvis du lader værdier som smykker og større kontantbeløb blive hjemme. De kontanter, du medbringer, skal du have tæt på kroppen, gerne i en lomme med lynlås. Fordel gerne kontanterne mellem jer, så der ikke er én person, der har alle værdier. Undgå områder, der ligger isoleret fra de større strøg og gader. 

Sikkerhed på safari
På safari kommer vi ofte meget tæt på de vilde dyr, og under kyndig ledelse af din chauffør eller safariguide er det både en spændende og ufarlig oplevelse. Der er dog tale om vilde dyr, som kan være farlige, og det er derfor af største vigtighed, at du nøje følger chaufførens og/eller safariguidens anvisninger. 

Dumdristig og uforsigtig opførsel sætter ikke kun egen men også medrejsendes sikkerhed i fare. Følger man ikke chaufførens og/eller safariguidens anvisninger, kan det medføre at man bliver bortvist fra turen ved førstkommende lejlighed, og dette er i så fald for egen regning og uden mulighed for kompensation. 

Er du i tvivl, kan du altid spørge din chauffør eller safariguide til råds. Det gælder også ift. de lokales skikke og normer, som er væsentligt anderledes end dem, vi er vant til. 

Sikkerhed ved kysten
På stranden kan strandsælgerne til tider være pågående. En venlig men bestemt afvisning vil normalt være nok til at stoppe deres henvendelser. 

I de mørke aften- og nattetimer bør du ikke gå langs stranden, men i stedet benytte taxa hvis du ønsker at besøge andre hoteller eller forlystelser. 

På den Østafrikanske kyst er tidevandsskiftet meget markant med høj- og lavvande to gange i døgnet. Spørg gerne på hotellet om der er noget, du skal være særlig opmærksom på i den forbindelse. 

Souvenirs
Souvenirs kan være et godt minde at få med hjem om en fantastisk ferie. Du bør dog være opmærksom på, at kvaliteten kan svinge meget og visse souvenirs kan være direkte ulovlige at importere til Danmark.

Du bør forhandle om prisen, og få startprisen ned med 50-70 %. Souvenirs på hoteller, lodges og i forretning er normalt dyrere og med fast pris.

Figurer lavet af forskellige træ- og stenarter finder du overalt. Kvaliteten svinger meget, så undersøg gerne flere alternativer, inden du køber og spørg evt. din rejseleder til råds. Vil du købe nogle af de mange farverige kurve, perlekæder, -kranse, skjolde og spyd er kvaliteten ofte bedst hos Maasaierne.

Langs kysterne kan du ofte købe skaller og andre souvenirs fra havet. Undlad at købe disse, da de kan være ulovlige at indføre til Danmark – det samme gælder skaller, du selv samler ved havet. Enhver form for indførsel af dyr (eller dele af dyr), fugle, planter, koralrev eller lignende er ulovligt at indføre. 

Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside, under ”Dyr og planter omfattet af CITES”.

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel på Danmark (vintertid) og Østafrika.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer og medicin mod fx malaria ændres jævnligt. Bravo Tours anbefaler altid at kontakte egen læge eller vaccinationscenter i god tid før afrejse. Ved rejser til Østafrika anbefales det at beskytte sig bedst muligt mod malariamyg. Det gøres ved at tage malarieprofylakse – fx Malarone. Desuden anbefaler vi myggebalsam og beskyttelse af bar hud i de mørke timer, hvor myg er mest aktive.

Du skal altid kontakte egen læge, som skal rådgive og anbefale, hvad der er bedst for netop dig. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.

Har du et kombineret ophold, hvor du først rejser til Kenya og efterfølgende skal til Tanzania eller Zanzibar, skal du have vaccination mod gul feber. Dette er dog ikke et krav, hvis du besøger Tanzania eller Zanzibar først og efterfølgende rejser til Kenya, eller hvis du kun rejser til Tanzania.

I Bravo Tours, Bravo Safari og Bravo Golf samarbejder vi også med DLVS – Danske Lægers Vaccinations Service – som kan rådgive i rejsevacciner, hvis du fx rejser til Afrika. Du får 10 % i rabat på vaccinationer, hvis du nævner, at du rejser med os. 

Visum
Der er krav om visum, når du – som dansk statsborger – rejser til Kenya og Tanzania. Du finder mere information samt vejledninger til visumansøgning herunder. Du betaler og afslutter med kreditkort. Bemærk at du skal medbringe dit visum udprintet.

Visum til Kenya

Visum til Kenya

Pas og visum

Som rejsende til Kenya med dansk statsborgerskab, er der krav om ETA for indrejse. Du kan finde alle indrejseregler og oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Det er altid dit eget ansvar at have gyldigt pas og ETA. Har du ikke gyldigt pas og ETA, kan du afvises i lufthavnen. Hvis det sker, kan Bravo Tours ikke holdes ansvarlige, og visumgebyret erstattes ikke. Bliver rejsen ikke gennemført, og der allerede er ansøgt om ETA, refunderes ETA-gebyret ikke.

Inden du ansøger om ETA, bedes du forberede nedenstående dokumenter, som skal vedhæftes i selve onlineansøgningen som JPEG-filer:

 • Rejsedokumenter (din billet fra Bravo Tours / Bravo Safari)
 • Billede af fotosiden i dit pas
 • Selfie / Portrætbillede. Det er muligt at tage billedet undervejs i ansøgning med dit webcam

For ansøgning om ETA gælder følgende regler:

 • Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra datoen for indrejsen
 • Dit ETA gælder i 90 dage fra datoen, hvor dit ETA er godkendt og udstedt (vi anbefaler derfor, at du ikke ansøger for tidligt). ETA koster ca. 32,5 USD pr. person og 1,5 USD i servicegebyr
 • Børn skal også ansøge om ETA. Det er muligt at lave en gruppeansøgning, hvor der søges om ETA for alle medrejsende samtidigt.

Her finder du en vejledning til ansøgning om ETA til Kenya >

BEMÆRK: Du skal medbringe dit ETA udprintet. Det er ikke nok at medbringe den bekræftelse, du får på mail. Når du har fået bekræftelsen, skal du igen logge ind, finde dit visum og printe det ud, så du kan medbringe det på din rejse. 

Vi henviser også til den kenyanske ambassades hjemmeside, hvis du søger flere informationer. 

Visum til Tanzania

Visum til Tanzania

Pas og visum

Som rejsende til Tanzania (og herunder Zanzibar) med dansk statsborgerskab, er der krav om visum for indrejse. Du kan finde alle indrejseregler og oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vi anbefaler, at du søger visum online via Tanzanias ambassades hjemmeside.

Her finder du en vejledning til ansøgning om visum til Tanzania

For ansøgning om visum gælder følgende regler:

 • Dit pas skal være gyldigt i seks måneder fra datoen for indrejsen
 • Visum koster ca. 50 USD pr. person
 • Et turistvisum gælder i maks. tre måneder dage fra datoen, hvor dit visum er godkendt og udstedt (vi anbefaler derfor, at du ikke ansøger for tidligt)
 • Ankommer du til Tanzania fra et land, hvor der er risiko for at blive smittet med gul feber (fx Kenya), skal du have vaccination mod gul feber samt dokumentation herfor.

Inden du ansøger om visum, bedes du forberede nedenstående dokumenter, som skal vedhæftes i selve onlineansøgningen:

 • Rejsedokument (din flybillet fra Bravo Tours / Bravo Safari) som PDF-fil
 • Billede af fotosiden af dit pas som jpeg- eller png-fil. Filen må maksimalt fylde 300 KB
 • Portrætbillede, som skal opfylde følgende krav:
  • Billedet må ikke være ældre end seks måneder og må ikke være identisk med dit pasfoto
  • Billedet må maks. have en filstørrelse på 300 KB og skal være gemt som en jpeg- eller png-fil
  • Billedet skal være et farvefoto
  • Hele ansigtet skal kunne ses forfra og baggrunden skal være hvid eller lys
  • Bærer du briller, må glasset ikke være farvet (mørke eller solbriller)
  • Du må ikke bære uniform på billedet

Vi henviser også til den tanzaniske ambassades hjemmeside, hvis du søger flere informationer.

 

 

Del denne side via E-mail