Rejser til Kreta

Rejser til Kreta

Hvidkalkede landsbyer, lyserøde strande, oceanblåt hav og sortgrønne oliven. Kreta er én stor farvepalet, der breder sig over et hav af nuancer blandt den smukke natur, i de små bugter og rundt i flere af de lokale byer. Kreta er fest og især farver - og det er ikke uden grund, at Grækenlands største ø er en af danskernes græske feriefavoritter.

Tag med Bravo Tours til Kretas hyggelige byer, gode restauranter og fantastiske strande, og oplev lidt af alt det, der gør Kreta til en af de bedste feriedestinationer. Alt samme i trygge rammer, mens vi kan kontaktes hele rejsen igennem.

Læs mere om Kreta her

Find netop din rejse

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Kreta.
Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller på Kreta.
Se vores hoteller her >

Oplev skønne Kreta

Vejret

Find temperatur og vejrudsigter for hele året til din rejse.
Se vejret her >

Rejseguide

Læs vores store rejseguide med alt der er værd at vide.
Se rejseguide her >

Oplevelser

Tag med og få oplevelser for livet på fantastiske Kreta.
Se oplevelser her >

Områder på Kreta

Bo tæt på Chania og børnevenligt
Dejlige sandstrande og hyggelig atmosfære
Kombinér sol og oplevelser
Tidligere fiskerlandsby ved Kretas længste strand
Autentisk og afslappet atmosfære
En fredelig og hyggelig ferieby
Rolig og afslappende
Kretas mest berømte ferieby

Hoteller på Kreta

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Find din rejse til Kreta

FILTRER & TILPAS

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
  • 21

Oplevelser

Samaria-kløften

Med dansktalende rejseleder
Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 405 pr. person
Børn kr. 200 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kri Kri bådtur

Med dansktalende rejseleder
Oplev det smukke og azurblå hav langs Platanias' og Agia Marinas kyststrækning. Vi sejler desuden rundt om Kri Kri Øen, som de lokale kalder den, hvor, hvis man er heldig, kan se de fredede Kri Kri geder og sjældne fugle, hvor vi også holder et badestop. Vi vil derudover opleve et tysk flyvrag fra Anden Verdenskrig som ligger på fem meters dybde, hvor vi vil gøre et stop for at bade og snorkle. Der vil desuden blive fortalt om dyrelivet i havet på turen. Dette er en oplevelse for alle, som man ikke må gå glip af. Turen varer ca. tre timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af feriedagen med andre oplevelser. 

Eksklusive transport til båden. Man finder selv til havnen i Platanias. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 250 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Det ægte Kreta

Med dansktalende rejseleder

På Kreta er gæstfrihed, historie og kultur noget af de vi turister holder af at komme ud og opleve og være en del af. Grækerne, og Grækenland, er kendte for netop dette og derfor skal vi på denne betagende og alsidige tur rundt i baglandet på den vestlige del af øen.

Vi kører ud hvor naturens historie går flere tusind år tilbage, herfra følger vi tidslinien frem til nyere tid hvor både oliven, grotter, tyrkerne og 2. verdenskrig har sat sine præg.

Der er ingen tvivl om, at turen emmer af autentisk charme og interessante afbræk af Chania regionen, når vi besøger verdens ældste oliventræ i byen Ano Vouves. Vi aflægger et besøg i kirkegrotten Agios Ioannis også kaldt Skt. Johns grotte, som i særlige anledninger, stadig bliver benyttet den dag i dag.

Undervejs vil vi nyde en kretensisk frokost på øens eneste organiske restaurant, som tilbereder maden i gammeldags stenovn og over brændekomfur.
Vi skal ikke snydes for de betagende udsigter over kysten og olivenlunde når vi kører mod Gonia Odigitria klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse, samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien, ud for nordkysten af Kreta.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 585 pr. person
Børn kr. 390  pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Elafonisis gyldne skær

Med dansktalende rejseleder
Kom med på en yderst smuk og scenarisk eftermiddags- og aftentur, når turen går til en af Europas aller bedste strande; Elafonisi. Elafonisi findes på den sydvestlige del af Kreta og er desuden af gode grunde kendt som ”den lyserøde strand” og ”Kretas Maldiverne”. Det lyserø-de skær i sandet kommer af bittesmå, knuste skaller fra lyserøde muslinger - sandet er dog fortsat noget af det blødeste og fineste, som findes her på Kreta. Lagunen ved Elafonisi er børnevenlig, dog fortsat med mulighed for at komme længere ud og svømme samt snorkle i det azurblå hav, på egen hånd.

Køreturen er i sig selv virkelig betagende og giver god mulighed for at både se kløfter, uspo-leret natur og den smukke kyststrækning alt i en – med mulighed for at købe lokale produk-ter, i en af de små boder vi støder på langs vejen. Undervejs på busturen vil I høre mere om det moderne Kreta, herunder livsstil, livskår og hverdag blandt lokalbefolkningen. Vi holder desuden et kortere toilet- og forfriskningsstop i den lille landsby ’Elos’, inden den sidste etape mod vestkysten sættes i gang. Ved Elafonisi er der et par timer til at nyde den prisvindende strand på bedste bedste vis, ved at sole, bade eller snorkle.

Når sulten begynder at melde sig og dagen ebber ud, søger vi sammen mod panoramare-stauranten ’Meltemi’, for at nyde en græsk, hjemmelavet middag – alt imens vi ser Kretas, måske smukkeste, solnedgang over det krystalklare Middelhav. Turen går igen hjemad mod hotellerne, når det gyldne skær over Elafonisi danser langs den naturskønne kyststrækning.

OBS: Inklusive aftensmåltid med en sodavand, en øl eller et glas vin. Husk kontanter til sol-senge og is/snacks ved stranden, hvis man ønsker dette.

Vejledende pris:
Voksne kr. 515 pr. person
Børn kr. 335 pr. barn.

Som udgangspunkt kører udflugten torsdag.
Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Knossos-paladset

Med engelsktalende rejseleder
Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder. 
Udflugten er på egen hånd.

Vejledende pris:
Voksne kr. 510 pr. person
Børn kr. 275 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Direktør Peder Hornshøj giver tips til en fantastisk ferie på Kreta

Direktør Peder Hornshøj giver tips til en fantastisk ferie på Kreta

Få et familietilbud til Kreta

Få et uforpligtende tilbud på din ferie til Kreta
Vælg lufthavn *

Hvorfor skal du booke rejser til Kreta?

Foruden at være den største græske ø, er Kreta også den sydligste. Rejser du til Kreta, er du derfor næsten sikret godt vejr og lune vandtemperaturer. Derudover er Kreta kendt for sin store venlighed og gæstfrihed, så du kan se frem til en varm ferie hos en behagelig og imødekommende græsk vært.

Vejret på Kreta

En rejse til Kreta er lig med en ferie i et varmt og solsikkert klima med skøn natur og dejlige strande inden for rækkevidde. Rejser du til Kreta i sommermånederne, er vejret stort set altid godt. Her ligger gennemsnitstemperaturen om dagen på 26 grader, mens nattetemperaturen er omkring 18 behagelige grader, og vandtemperaturen ligger lunt på godt 22 grader. Det giver den perfekte lune ramme til at nyde øens mange palmeklædte strande og særligt afslappende atmosfære.

Og bare rolig: For at opleve nogle af øens gyldne sandstrande behøver du ikke fragte dig langt. Selvom øens areal er på 8.336 km2, så er der over 17 badebyer fordelt rundt på hele øen. Det giver dig rig mulighed for at bade på en af Kretas mange strande - og her skal du kun dele bølgerne med nogle af de 650.000 kretensere, der bor fast på øen.

Ingen Kreta uden mad og drikke

På Grækenlands største ø, Kreta, findes et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger hele vejen langs kysten, i de små charmerende byer - særligt i Chania.

Uanset om du bor på et femstjernet hotel eller i en lejlighed i en mindre by, så kan du ikke komme uden om Kretas nationalret, moussaka. Her får du aubergine, grøntsager og hakket oksekød, der giver et velsmagende indblik i det græske køkken. Samtidig kan du se frem til masser af frisk fisk og skaldyr, da det hører til de særlige, lokale og kulinariske oplevelser på Kreta.

Rejser til Kreta er noget for alle

Ønsker du en afslappet daseferie, en lidt mere aktiv ferie eller en ferie med et hav af kulturelle perler? Så er Kreta et godt valg. Her er både kilometervis af skønne strande, bjergtagende vandreture, enestående seværdigheder fra oldtiden og sagnomspundne myter, der binder en kulturel sløjfe på selv de mest almindelige afkroge af øen.

På Kreta kan du både nyde en stille stund, shoppe hektisk i byens butikker, nyde fysisk aktiver - som udfordrende cykelture og historiske dykkerture - samt snuse til de græske myter, guder og historier i de arkæologiske udgravninger.

Meget er muligt på Kreta - især med Bravo Tours. Med os kan du blandt andet bo på lokale lejlighedshoteller, hvor spændende seværdigheder er lige indenfor rækkevidde. Du kan også bo midt i de store byer og tage på shopping Chanias smalle gader. Eller hvad med at booke din plads på et af Kretas mange strandhoteller, hvor hver dag startes med et forfriskende dyp i det græske øhav?

Bravo Tours tilbyder både fleksible pakkerejser og charterferie med dansktalende rejselederservice til Kreta. Det betyder, at du kan finde alt fra All Inclusive og familiehoteller til to-uges-ferier og mange andre ferieformer her på siden. Drømmerejsen til Kreta starter her!

Rejser til Kreta byder på italiensk, arabisk og græsk kultur

Efter at have hørt under både romere, byzantinere, venetianere og osmannere, blev Kreta en del af Grækenland i 1913. Men de tidligere magter er ikke gået i glemmebogen: Øen rummer stadig mange seværdigheder, der den dag i dag minder om den multikulturelle forhistorie. Blandt andet kan du besøge flere romerske bade, se på diverse byzantinske mindesmærker, opleve de venetianske havne og gå gennem Chanias osmanniske ydre bymure.

Hvis du gerne vil finde ind til kernen af den græske kultur, behøver du ikke at tage langt væk fra ferieområderne. Ægte græsk kultur og historie spirer blandt andet frem i det enestående Knossos-palads, Festos’ ruinområde og ruinbyen Gortys. Her vil I for alvor føle den græske histories vingesus! På Kreta finder du også et hav af muséer, arkæologiske udgravninger, markeder, lædergader samt masser af restauranter og caféer. Alt sammen præget af den sammensatte græske kultur, som er ganske særlig for den store ø.

Kretas geografi - Hvor skal I bo?

Der er mange skønne områder på Kreta: Fra de store feriebyer på det vestlige Kreta, der ligger primært langs kysten, til de uopdagede perler på det østlige Kreta. Med Bravo Tours kan I bo på hoteller på begge sider Chania - her er noget for alle.

Det vestlige Kreta

Chania-kysten byder på alt fra familieresorts med All Inclusive til små, hyggelige, familiedrevne hoteller og lejligheder. Området strækker sig helt fra Chania til Kolimbari, og her finder I nogle af øens bedste strande samt et hav af hyggelige restauranter. Alt med tilpas kort afstand til Chania-by og den helt specielle atmosfære.

● For de fleste ferierende på Kreta vil rejsen før eller siden tages mod Chania. Øens hovedby. Foruden at kunne bo på et af Bravo Tours’ hoteller i byen, kan I også finde et pulserende centrum med at masser at byde på – for både shoppere, kulturelskere og gastronomer.

● Vest for Chania finder I Agia Marina: en livlig og hyggelig ferieby med dejlige strande og lokale tavernaer. Her får I indblik i og kan bo helt tæt på det autentiske græske liv - samtidig med at turismens goder er lige indenfor rækkevidde.

● I Kretas største og mest berømte ferieby, Platanias, har I alt, hvad I behøver: Fra de bedste hoteller, skønne strande og pulserende barer til den gamle bydel og rolige olivenlunde.

● Hvis I gerne vil bo i børnevenlige omgivelser, tæt på en lavvandet strand, så kan I booke ferien til Agii Apostoli. Her er alt smukt og nemt. Byen ligger nemlig lige ud til børnevenlige strande og små bugter - kun fem kilometer fra Chania.

● Tag til feriebyen, Kato Stalos, der er opkaldt efter bjerg- og landsbyen, Stalos. Her får I mulighed for at bo på hoteller lige ved stranden eller få hundrede meter derfra. Og dét er noget værd, for stranden ved Kato Stalos er tildelt Det Blå Flag for sin høje vandkvalitet.

Kalives er en lille, tryllebindende by øst for Chania, som er kendt for sin rolige og afslappede atmosfære. Her er turismen en smule mindre, og der er derfor plads til, at den græske hverdag kommer op til overfladen.

● Fred og ro i maleriske omgivelser under solen. I byen Maleme kan I få en ferie i jeres helt eget tempo. Og trænger I til at få lidt mere puls og liv? Så ligger Platanias kun seks kilometer væk.

Bo tæt på Kretas mange vidunderlige strande

Der findes mange vidunderlige strande på Kreta, som I kan bo tæt på, når I rejser med Bravo Tours. Dog er der især to, som I ikke må misse.

1. Cirka én kilometer fra Agia Apostoli finder I Iguana: en lille strand, der er beskyttet af en skærmende klippeformation, der sørger for roligt vand, så alle kan nyde en dejlig feriedag ved vandet.

2. Øens anden berømte strand er Elafonissi - en strand, der også kaldt for ‘Kretas Maldiverne’ på grund af de mange små indsøer, hvor vandets temperatur stiger. Det er også her, du kan finde den lyserøde strand. Det kan vare lidt tid at nå hertil, men det er hele køreturen værd.

Rejser I til Kreta og bor i Chania - eller tæt på - har I også et hav af muligheder for at nyde nogle af Kretas bedste strande og bade i rolige omgivelser. Herfra løber nemlig en 12-kilometer-lang og dejlig sandstrand kun afbrudt af klippeformationer. Generelt over hele Kreta finder du dog gode og børnevenlige strande - især på den nordlige del af øen, hvor Bravo Tours’ hoteller ligger.

Udforsk Kreta, og oplev afslappet atmosfære på egen hånd

Når ferien går til Kreta med Bravo Tours, så er vi der, hvis du har behov for det. Også selvom du gerne vil udforske øen på egen hånd - vi står altid klar med gode råd.

Det er blandt andet en rigtig god idé at leje en bil, hvis I vil udforske Kreta i eget tempo. Med Bravo Toues kan I derfor leje bilen hjemmefra, så den er klar, når I ønsker det. Og opstår behov er først under ferien? Så kan I nemt bestille bilen hos rejselederne på øen. Med en bil kan I selv køre til Knossos - de velbevarede, antikke ruiner af Kong Minos’ store palads. I kan også opleve det ”rigtige” Kreta på landet eller tage ud til den berømte strand, Elafonissi, uden at skulle bekymre jer bustider og -billetter.

Foretrækker I offentlig transport frem for at leje jeres egen bil? Så er det også let at komme rundt på Kreta. Øen har både offentlig transport og taxa. Der kører busser fra Chania og ud langs kysten, og taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark. Derudover er det også muligt at leje cykler og opleve øens smukke natur fra jernhestens sadel.

Alt det med småt - inden du rejser til Kreta

Når rejsen går til Kreta, er der mange ting, der skal holdes styr på. Derfor giver Bravo Tours dig et hurtigt overblik over alt det, der er vigtigt at vide om Kreta - og som kan have betydning for din rejse.

Afrejse

Med Bravo Tours kan I rejse til Kreta på cirka fire timer fra:
● Billund
● Aalborg
● København

Transfer

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til det første hotelstop. Vær dog opmærksom på, at tæt trafik eller transferbusser til flere ferieområder kan tage længere tid.

● Chania: 25 minutter
● Agia Marina: 45 minutter
● Agii Apostoli: 35 minutter
● Kolimbari: 50 minutter
● Platinas: 45 minutter
● Maleme: 45 minutter

Tidsforskel

+1 time i forhold til Danmark

Valuta

Euro

Miljøafgift

Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 1,5-10 euro pr. værelse pr. nat.

Elektricitet

230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Bravo Tours er jer hele rejsen til Kreta

Bravo Tours tilbyder både fleksible pakkerejser og charterferie med dansktalende rejselederservice hele døgnet til Kreta. På en charterrejse møder I vores dansktalende rejseledere allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem.

I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med dem på udflugt. Det er derfor altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder, når I rejser til Kreta.

Vores fleksible pakkerejser er uden dansktalende rejselederservice og uden mulighed for transfer til/fra hotellet - dog er rejsen med fly, hotel og pakkerejsegaranti. I kan altid se, når I booker en rejse, om I bestiller en charter- eller fleksibel pakkerejse.

Fandt du ikke, hvad du søgte her på siden? Så kan du udforske vores mange afbudsrejser. Her kan du som oftest finde billige rejser til sotre dele af verden.


Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet