Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
 • Alanya

  Alanya

Om Alanya

Om Alanya

Alanya – Ferieparadiset lige ved Middelhavet

Alanya er et paradis, hvis man vil slappe af og nyde livet, men det er også nemt at finde masser af aktiviteter. Her finder du den perfekte kombination af storbyliv, ferieliv på stranden og gode oplevelser indenfor rækkevidde.

Alanya er hjemsted for mange fantastiske hoteller, og det gælder, uanset om I er et par, der rejser sammen, du rejser alene, eller du skal have hele familien med på et luksuriøst All Inclusive-resort.

Læs mere om Alanya her.

Find netop din rejse

Find din ferie på 3 uger i Alanya eller Side her

Find din ferie på 3 uger i Alanya eller Side her

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Alanya.
Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller i Alanya.
Se vores hoteller her >

Mest ferie for pengene

Inspirationsfolder

Find inspiration til din næste ferie i Tyrkiet
Læs vores folder her >

Vejret

Find temperatur og vejrudsigter for hele året til din rejse.
Se vejret her >

Oplevelser

Tag med og få oplevelser for livet i Alanya.
Se oplevelser her >

Rejseguide

Læs vores store rejseguide med alt der er værd at vide.
Se rejseguide her >

Hoteller i Alanya

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Find din rejse til Alanya, Side og Belek

Find din rejse til Alanya, Side og Belek

FILTRER & TILPAS

Du er ved at bestille:


Pakkerejse med rutefly

 • Du vælger selv, hvornår og hvor længe du vil være afsted
 • Tryghedspakken
 • Udvalgte hoteller med god beliggenhed
 • Et stk. bagage indgår i prisen
 • Priserne er dynamiske og kan ændre sig frem til bestilling

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23

Oplevelser

Alanya bådtur

Med dansktalende rejseleder

Denne dag kan du komme med på en fantastisk bådtur, hvor du får vind i håret. massevis af muligheder for at bade og nyde solen.

Båden sejler fra Alanyas hyggelige, gamle fiskehavn og ud på det skønne, azurblå Middelhav med en god udsigt til Alanya by. På båden kan du både slappe af i skyggen, og du kan slikke sol på dækket med en drink i hånden. Under sejlturen vil der blive serveret en dejlig frokost, så du blot skal tænke på at slappe af og nyde ture.

Vi ser Alanya fra søsiden og sejler rundt om pynten og den flotte forsvarsborg, der skiller feriebyen i øst og vest. Vi sejler forbi den mystiske fosforgrotte og den hemmelighedsfulde piratgrotte, som ligger lige ned til vandet, og som siges at indeholde en skjult piratskat.

Inklusive frokost og All Inclusive af drikkevarer: Øl, vin og vand
Medbring Badetøj, solcreme og kamera.

Vejledende pris:
Voksne kr. 380 pr. person
Børn kr. 190 pr. barn (fra 7-12 år)
Børn under 6 år er gratis.

*Vær venligst klar ude foran hotellet ved opsamling.

Som udgangspunkt kører udflugten lørdag. Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Tyrkiets skjulte skatte

Med dansktalende rejseleder

Kom med og oplev den fantastiske natur samt det traditionelle lokalliv, som Tyrkiet har at byde på. Vi kører op i Taurus bjergene for at besøge den forladte by Sarihacilar. Byen ligger på Silkevejen og var i gamle dage meget besøgt af rejsende, handlende fra hele verden. I dag er der 3 familier tilbage i byen og vi skal besøge en af disse familier.

I byen Akseki, finder vi et museum, der viser hvordan man boede, og til dels stadig gør, i området. Flere generationer boede under samme tag og hver lille familie havde et værelse med køkken, toilet og bad, hvor forældre og småbørn boede sammen.

Ormana – Button house byen – er her hvor vi skal have en dejlig, lokal frokost, inden vi skal gå på opdagelse i byen. Vi skal rundt og se og høre om hvordan man fortsat holder fast i de gamle traditioner, både når det kommer til at bygge de specielle button huse og vedligeholde det gamle håndværk, samt dagligdagens liv.

Nogle gode oplevelser rigere, tager vi ud til en overvældende naturoplevelse, Altınbeşik grotten. Grotten er den største grotte i Tyrkiet og den tredje største i hele verden. Grotten er delt i 3 etager, vi får muligheden for at se nederste etage, i form af en sejltur ind i grotten. Dette må siges at være en skjult skat som ikke mange har haft muligheden for at opleve!

Inklusive frokost

Vejledende pris:
Voksne kr. 615
Børn kr. 310

*Vær venligst klar ude foran hotellet ved opsamling til udflugt med dansk rejseleder.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Smag på Tyrkiet

Med dansktalende rejseleder

Alle sanser skal i brug på denne tur! Vi går gennem byen, og undervejs stopper vi flere steder, hvor vi skal smage og dufte tyrkisk mad, desserter og snacks.

Vi starter formiddagen ved ”balik hal”, som betyder ”fiskehal”. Her er der marked hver tirsdag, hvor de lokale handler frugt, grønt, ost og nødder ind til hele ugen, og det skal vi opleve.

Frokosten indtager på tyrkisk vis på en lokal restaurant, der hver aften er fyldt af de lokale tyrkere. Lezzet, som restauranten hedder, serverer meze (forretter) samt grillet kød og kylling. En smagprøve på det "rigtige" tyrkiet.

Vi gør stop ved en künefe-restaurant. Künefe er en dessert, der er lavet på ost tilsat sukker – ikke rigtig lig noget vi kender fra Danmark. Restauranten serverer også desserten katmer, som oprindeligt er fra Gaziantep.

Vi fortsætter vores tur til basarområdet og kigger på, hvad man med fordel kan købe her i Tyrkiet. Tøj, sko, tasker, briller, guld, krydderier og meget, meget mere.

Det bliver en dag hvor smagsløgene og duftesansen bliver forkælet med nye spændende smage, nye indtryk og viden om Tyrkiet.

Vi afslutter ved Ataturk-statuen i Alanya.

Inklusive: Frokost og smagsprøver. Drikkevarer til frokosten er mod betaling.

OBS Vær opmærksom på, at vi går rundt i byen, så du skal være mobil for at kunne deltage. Hjemturen til hotellet sker på egen hånd. 


HUSK:
Penge og kamera.

Vejledende pris:
Voksne kr. 380 pr. person
Børn kr. 190 pr. barn

*Vær venligst klar ude foran hotellet ved opsamling til udflugt med dansk rejseleder.

Som udgangspunkt kører udflugten tirsdag. Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Manavgat og antikke Side

Med dansktalende rejseleder

Dagen starter på Manavgat floden, hvor vi skal på bådtur. Floden kaldes af tyrkerne “Smaragdfloden” på grund af dets smaragdgrønne vand. På sejlturen stopper vi ved flodens udmunding, hvor der vil være tid på stranden. Her er det muligt både at bade i det kølige flodvand, eller det varme Middelhav. Undervejs vil vi nyde den flotte natur, samt en lækker Tyrkisk morgenmad ombord på båden. En dejlig start på dagen.

Turen går videre til Manavgat vandfaldet. Dette fantastiske vandfald danner et smukt landskab, da det breder sig over 40 m. Hvis man skulle have lyst til noget sødt til ganen, sælges der traditionelt tyrkisk is, som man må smage når man er i Tyrkiet.

Vi fortsætter til den gamle by i Side ”antikke Side”, hvor vi tager tilbage i tiden og får en guidet tur gennem de gamle ruiner. Vi ser den gamle hovedgade, små butikker, amfiteateret og meget mere. Kort sagt, alt det byen er kendt for.

Side er en hyggelig og spændende by, så vi får tid på egen hånd til at lære byen at kende og gå rundt i de små gader.

Glæd dig til en dejlig tur langs Manavgat floden, Manavgat vandfaldet og antikke Side, hvor du med garanti vil få en solid oplevelse med hjem i bagagen.

HUSK: Badetøj, penge og kamera.
Inklusive tyrkisk morgenmad.

Vejledende pris:
Voksne kr. 460 pr. person
Børn kr. 230 pr. barn

*Vær venligst klar ude foran hotellet ved opsamling til udflugt med dansk rejseleder.

Som udgangspunkt kører udflugten mandag. Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Praktiske oplysninger

I informationsmappen, på hotellet, er oplevelserne mere udførligt beskrevet. Du er altid velkommen til at henvende dig til din rejseleder, hvis du har spørgsmål.

Det er en god ide at tilmelde dig til oplevelserne på hotelservice tidligt på ugen, så pladsen er sikret. Derudover bedes tilmelding og betaling af oplevelser ske senest kl.12.00 dagen inden den pågældende oplevelse. Aftenarrangementer kan tilmeldes på dagen inden kl. 12:00.

Børn til og med to år deltager gratis, men er ikke berettiget til eget sæde i bussen. Børn mellem 3 og 12 år får børnepris.

Der kan betales med tyrkiske lira, euro og visa-kort.

Bemærk venligst at tilmelding er bindende. Ved sygdom kræves en lægeerklæring for at få refunderet billetprisen.

Bravo Tours tager forbehold for aflysning ved manglende tilmelding, udsolgte oplevelser og dårlige vejrforhold. Bemærk at drikkevarer er for egen regning, medmindre andet er anført.

Dejlige strande

Den store klippe midt i byen deler Alanya i to skønne strandområder, som strækker sig ud fra byens centrum. Kleopatra-stranden er kendt for sit fine sand, mens stranden mod øst er meget børnevenlig. De er begge perfekt til afslapning, og begge ligger højt på danskernes favoritliste over strandene. Kleopatra-stranden fik i øvrigt sit navn, fordi Kejser Marcus Antonius efter sigende gav selveste Kleopatra-stranden i bryllupsgave, da de på deres bryllupsrejse - som nogle af de første turister - gæstede Alanya.

De bedste hoteller til gode priser

Alanya har et bredt udvalg af gode hoteller. Her er både store resorts til dig, der gerne vil nyde livet med mange poolområder, vandrutsjebaner til børnene og underholdning for både store og små. Og så er der hoteller til dig, der vil nyde den familiære og hyggelige stemning i ro og mag. Samtidig får du rigtig meget for pengene i Tyrkiet. Rejs på en forholdsvis billig ferie eller til luksus og All Inclusive til en god pris.

Ferieliv ved marinaen

I den hyggelige marina skvulper bølgerne sagte mod de farverige fiskerkuttere, de mondæne sejlbåde og de luksuriøse motorbåde, hvorfra livet leves i luksus. Her er liv lige fra morgenstunden, hvor fiskerne lander nattens fangst, de første turister er på vej på bådudflugt, de gigantiske cruiseskibe lægger til kaj og misser mod morgensolen. En ny dag er begyndt i Alanya, og vi gør klar til en skøn morgendukkert. 

Liv og glade feriedage

Der er masser af liv og glade dage i Alanya - specielt omkring havnen med alle de gode restauranter, basargader og strandbarer. Strandpromenaderne er ligeledes velholdte, og her afløser den ene hyggelige café og restaurant den anden. Mange danskere har de sidste år købt lejligheder i Alanya for ofte at kunne hygge i byen og nyde de lækre strande.

En oplevelsesrig ferie

Vil du ikke blot ligge ved stranden, har Tyrkiet og Alanya rigtig meget at byde på. Start ferien med en byrundtur, der giver en god start på ferien. Besøg markedet og lær at finde rundt. Du kan også starte ferien med hamam – tyrkisk bad, der er ren selvforkælelse. Jeepsafarien og landsbyturen viser det ægte Tyrkiet, mens en bådtur byder på en hyggelig dag på havet. Alanya har oplevelser for en hver!

Vores service
Bravo Tours tilbyder både fleksible pakkerejser og charterferie med dansktalende rejselederservice hele døgnet til Alanya. På en charterrejse møder du vores dansktalende rejseledere allerede i lufthavnen, og har du bestilt transfer til hotellet, sørger de for, du kommer frem. I løbet af ferien kan du kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Vores fleksible pakkerejser er uden dansktalende rejselederservice og mulighed for transfer til/fra hotellet, men fortsat med fly, hotel og pakkerejsegaranti. I Alanya tilbyder vi fleksible pakkerejser før sæsonen starter, så du bl.a. har mulighed for at besøge Alanya i årets første måneder.

Du kan altid se, når du booker en rejse, om du bestiller en charter- eller fleksibelpakkerejse. 

Transfer
Det tager cirka to timer at køre fra lufthavnen til første hotelstop i Alanya.