Om Lesbos

Om Lesbos

I den nordlige del af Det Ægæiske Hav og ikke så langt fra den tyrkiske kyst ligger øen Lesbos. Øen er den tredjestørste af de græske øer, og der er masser at opleve. Takket være klimaet og den frodige jordbund, er naturen mange steder meget frodig med pinje- og egeskove, olivenlunde, frugtplantager og masser af god landbrugsjord.

Bjergene giver et vidunderligt kuperet terræn, og de mange varme kilder lokker med fantastiske, naturskabte spabade. Mod vest er jorden mere gold, og her kan du blandt andet opleve den helt enestående forstenede skov. Dette sted må du bare besøge på din ferie. Hovedbyen, der hedder Mytilini, er også en vigtig havneby, og nogle gange kaldes øen for Mytilini i stedet for Lesbos.

På Lesbos er der mange dejlige strande hele vejen rundt om øen, nogle med sand og andre med små, glatte sten. Hos Bravo Tours rejser vi til Lesbos i hele sommerferien, og vi har udvalgt en række skønne hoteller og lejlighedshoteller i de tre pragtfulde ferieområder Molivos, Petra og Anaxos.

Læs mere om Lesbos her.

Få inspiration her

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Lesbos.
Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller på Lesbos.
Se vores hoteller her >

Områder på Lesbos

Nyd ferien ved Lesbos bedste strand
Den smukkeste by på Lesbos
Autentisk græsk og hyggeligt
Hovedbyen på Lesbos

Hoteller på Lesbos

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Find din rejse til Lesbos

FILTRER & TILPAS

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7

Oplevelser

Byrundtur i Molivos

Med dansktalende rejseleder
Tag med på byrundtur i Molivos, lær byen at kende og hør mere om den spændende historie. Vi går en tur i de hyggelige gader, ser de bedste restauranter og butikker og hører mere om Molivos spændende arkitektur og historie. Vi hører også mere om hverdagslivet på Lesbos og besøger den hyggelige havn og byens hovedkirke, hvor du kan nyde den smukkeste udsigt over landsbyen.

Byrundturen varer ca. 4 timer.

Vejledende pris:
Voksne kr. 330 pr. person
Børn kr. 195 pr. barn.

Det vestlige Lesbos

Med dansktalende rejseleder
I dag tager vi på ø-tur og oplever den vestlige del af Lesbos, der byder på flotte udsigter, traditionelle landsbyer, en fantastisk historie og spændende landskaber. Vi besøger den smukke by Vatoussa, hvor vi går en tur og får tid på egen hånd og mulighed for at få en kop kaffe på en af byens caféer. Vi ser selvfølgelig også et af øens smukke klostre, der er bygget på toppen af en vulkan. Et interessant stop, hvor også udsigten er en oplevelse i sig selv. Vi kører forbi ”den forstenede skov”, som er på UNESCOs verdensarvsliste, inden vi ankommer til fiskerbyen Sigri. Her besøger vi også et museum om ”den forstenede skov”, som gør os klogere på området. Herefter er det tid til frokost, som vi spiser i fiskerbyen Sigri på en dejlig restaurant nede ved havnen. På vejen hjem besøger vi et spændende område, der er kendt for sjældne vandskildpadder.

Udflugten inkluderer indgang til museet og frokost.

Heldagsudflugt (ca. 08.30-17.30).

Vejledende pris:
Voksne kr. 560 pr. person
Børn kr. 415 pr. barn.

En perle i Det Ægæiske hav

Lesbos er en ø med beliggenhed i den nordlige del af Det Ægæiske Hav. Det er en græsk perle, som byder på autentiske omgivelser. Øen er postkortværdig med sine maleriske landskaber, rige historier og utrolige gæstfrihed.

 På Lesbos kan du kombinere en skøn badeferie med masser spændende oplevelser, som bare står i kø og venter på øen. Lige fra lækre sandstrande og vandsportsaktiviteter til hyggelige stunder på stranden eller på en god restaurant.

En ting er sikkert – på Lesbos får du og hele familien en uforglemmelig ferie.

Hvornår skal man rejse til Lesbos

Hos Bravo Tours har du mulighed for at komme til Lesbos i sommerperioden. I sommerhalvåret er vejret stort set altid godt på Lesbos. Gennemsnitstemperaturen om dagen ligger typisk på 30 grader, hvor vandtemperaturen typisk ligger mellem 20-24 grader.

Hvis vejret spiller en rolle for din ferie, så er det en god idé lige at undersøge vejrforholdene inden du bestiller. Dog er vejret typisk lækkert på Lesbos, uanset om du rejser i april, juni eller oktober.

En ø med charmerende byer og snoede gader

Lesbos er en vidunderlig ø i Grækenland, som har nogle helt fantastiske byer, som eksempelvis Eresos, Kalloni, Plomari, Ayassos, Anaxos, Molivos og Petra. Hos Bravo Tours har vi rejser til byerne Anaxos, Molivos og Petra:

  • Anaxos er en skøn lille ferieby på Lesbos, som ligger på den nordlige del af øen. Anaxos er kendt for sine helt fantastiske sandstrand, ja faktisk som øens bedste strand.
  • Molivos er en utrolig smuk ferieby på Lesbos. Mange mener det er den smukkeste by man kan finde på øen – og med god grund. Øen har nemlig smukke, farverige og snoede gader, som emmer af græsk autentisk charme.
  • Petra er en autentisk og hyggelig by på Lesbos, som ligger på den nordlige del af øen. Her kan du opleve den ægte græske charme og de smukke omgivelser.

Når du er på Lesbos kan du med fordel besøge nogle af de andre nærliggende byer for at få nogle fantastiske oplevelser med hjem i kufferten. Du kan eventuelt leje en bil, eller cykel så du kan bevæge dig rundt på øen.

Hvad spiser man på Lesbos?

Lesbos ligger i Grækenland og derfor er en del af retterne selvfølgelig inspireret af det græske køkken. På Lesbos kan du virkeligt få lov til at forkæle smagssanserne med lækker græsk mad. Det græske køkken har rigtig mange spændende retter.

Smag eksempelvis på den græske ret, Mousakka, som er cremet og lækker. Mousakka er en traditionel græsk ret, som virkeligt smager godt. Du kan også prøve kræfter med Pastitsio, som er en græsk lasagne. Retten minder på mange måder om vores lasagne herhjemme, der er dog flere krydderier i den græske version. Fisk og skaldyr er også en stor del af det græske køkken – og det er bestemt en oplevelse værd. Her finder du overdådige retter med friske råvarer, skaldyr og fisk.

Hvis du ønsker at spise mere internationale retter, så finder du også mange gode restauranter rundt på øen som kan efterleve dette ønske. På mange restauranter kan du få retter som pasta, pizza, burger og meget mere.

Hvad kan man opleve på Lesbos?

Gode strande og vandsportsaktiviteter på Lesbos

Rundt på øen finder du flere lækre strande, hvor du kan nyde tilværelsen og mange hyggelige stunder. Særligt stranden i byen Anaxos er kendt for at have den bedste strand. På stranden i Anoxos kan du tage en skøn dukkert i havet for at køle kroppen lidt af i varmen, solbade med en god bog eller måske spille et spil med børnene.

Langs mange af strandende er der også mulighed for at prøve en af de spændende vandsportsaktiviteter som eksempelvis jetski, paddleboard, surfing eller en af de andre aktiviteter. Du kan også tage en skøn sejltur på Det Ægæiske Hav og betragte Tyrkiets kyst fra vandsiden. Slap af i en liggestol på dækket af båden, nyd en pragtfuld klassisk græsk middag og svøm en tur i havet.

Kunst og kultur på Lesbos

Lesbos er kendt for at være hjemsted for mange af antikkens filosoffer, musikere og kunstnere. Byen Eresos var i 600-tallet før Kristus fødested for to af antikkens store lyrikere, Sapfo og Alkaios. Man mener at Sapfos store tilknytning til Lesbos og hendes kærlighedsdigte til kvinder var oprindelsen til ordet lesbisk.

Hvis du er interesseret i historie og gammel arkitektur, skal du sætte tid af til at se Agios Athanasios-katedralen fra 1500-tallet med sit 33 meter høje klokketårn i gotisk stil, middelalderborgen fra 1373 og ruinerne af det store, hellinistiske teater, alt sammen i og omkring Mytilini. Mange steder på øen står ruiner fra den antikke kultur, for eksempel borgruiner, kirker og klostre, hvoraf Limona Klostret er helt enestående med bibliotek og håndskrifter fra 700-tallet.

Betagende natur på Lesbos

På Lesbos er turisme ikke hovederhvervet, og derfor fremstår øen nok mere autentisk og oprindelig græsk, end nogle af de andre græske ferieøer. Fiskeri og især landbrug er fortsat hovederhvervene på øen, og det afspejles blandt andet i de omkring 11 millioner oliventræer, der sammen med andre frugttræer dækker cirka 40% af Lesbos. Yderligere 20% af øens overflade er dækket af skove med pinjetræer, kastanjetræer og egetræer. Selv om naturen er ualmindelig fantastisk på Lesbos, byder øen også på mange andre spændende seværdigheder. Faktisk så mange, at du sagtens kan rejse til Lesbos flere gange uden at se det samme to gange.

Drag på eventyr i bil på Lesbos

Det er en rigtig god idé at leje en bil og udforske området på egen hånd. Du kan leje den billigst inden du rejser hjemmefra, så den er klar på dit hotel, når du ønsker at drage ud i det blå. Der er masser at opleve, og vi kan eksempelvis foreslå følgende:

  • Kør en tur til mod vest. I nærheden af byen Sigrio ligger den forstenede skov med træstubbe og stammer, der voksede for flere millioner år siden, før de blev dækket af vulkansk materiale
  • Udforsk Lesbos’ højeste bjerge, Olympos (967 m) i syd og Lepetimnos (968 m) i nord
  • Besøg de varme kilder ved Eftalou. Her kan du bade i det termiske vand, der er 46.7 grader varmt. Køl derefter af i havet eller under den kolde bruser.

Du kan selvfølgelig også drage på eventyr til fods eller på cykel. Uanset, er det en oplevelse at komme lidt rundt på øen og se de smukke omgivelser, hyggelige gader og meget mere.

Miljøafgift

Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 1,5-10 euro pr. værelse pr. nat.

Transfer

Med Bravo Tours kan du tilkøbe transfer fra lufthavnen til dit hotel og retur. Du kan se den estimerede transfertid til første hotel i hvert område herunder: 

  • Anaxos: 1 time og 10 minutter
  • Molivos: 1 time og 15 minutter
  • Petra: 1 time og 10 minutter