Santo Cristo-festival på Azorerne

Azorernes største folkefest med unikke oplevelser!

Rejs med til Azorerne i en helt særlig periode – nemlig ugen, hvor de lokale holder den største folkefest på øgruppen: Santo Cristo-festival. Hele byen bliver pyntet op med blomsterprocessioner i de små, autentiske gader, og der er optog med den hellige figur Santo Cristo, der kun kommer ud fra kirken en gang om året.

Santo Cristo-festivalen er en af de ældste religiøse festivaler på Azorerne og har forgået i over 320 år. Vi fejrer naturligvis den gamle folkefest med de lokale! Der vil være liv og lys på alle gadehjørner og vinduer i Ponta Delgada. I løbet af ugen vil der være et stort, religiøse optog, hvor Santo Cristo-figuren kommer rundt i hele byen. Der vil være mange madboder, som byder på mange gode retter i det store telte og gadehjørner – portugisisk streetfood.

Men Azorerne er også ferie- og naturoplevelser i verdensklasse! Mulighederne er mange, og vi har samlet højdepunkter i en fantastik udflugt oplevelse som inkl. på rejsen, nemlig; Ildsøen & Tvillingesøerne.

Der venter en folkefest ud over det sædvanlige med ferieminder, du aldrig glemmer! Det betyder også, at du skal bestille nu – for de lokale, der ikke længere bor på Azorerne, vender også hjem. Så der bliver rift om øens få hotelsenge!

Vi tager forbehold for ændringer af dagsprogrammet.

Rejsens højdepunkter
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ildsøen & Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Santo Cristo-festivalen
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Ankomst til Azorerne. Transport til hotellet og indkvartering.

Dag 2
Byrundtur og smag på Azorerne
Byrundtur og smag på Azorerne

I dag starter vi ferien på bedste vis, når vi lærer hovedstaden Ponta Delgada at kende, som ligger smukt skrående over en bred bugt. En af de bedste måder at opdage og udforske den dejlige by på er til fods. Vi besøger bl.a. to af byens smukke kirker, hvor den ene er Santo Cristo-kirken, som er en af Portugals rigeste og meget aktuel i denne uge! Vi ser også nærmere på byens spændende frugt- og grønsagsmarked i den østlige del af byen. Mens vi går på de dekorative fortove, hører vi mere om de små ting, der igennem tiden har formet byen til det, den er i dag. Vi får også mulighed for at lære øens madkultur at kende, når vi bliver budt på lette smagsprøver af azoriske specialiteter bl.a. lokale oste, fiske og kødretter, øl, vin og sodavand.

På turen er det en god idé at medbringe: Kamera, en ekstra trøje, vand, snacks og evt. gode vandresko.

Dag 3
Når lysene tændes og festen starter
Når lysene tændes og festen starter

Vi mødes på en hyggelig restaurant og nyder en god, lokal middag, inden den lokale folkefest for alvor starter senere på aftenen. Når mørket falder på (omkring kl. 21), tændes alle de lys, man har udsmykket kirker, pladser og vigtige monumenter med. Santo Cristo-kirken oplyses alene af 165.000 lamper. Officielt starter festivalen efter sidste gudstjeneste (vespere) kl. 18, men når lysene tændes, starter det hele for alvor, hvor små boder åbner. Når lysene er tændt, starter der ofte en koncert på pladsen foran kirken.

Til middagen serveres en øl, vand eller en halv flaske vin.

Dag 4
Storslåede naturoplevelser på nordøst-øen
Storslåede naturoplevelser på nordøst-øen

I dag skal vi på udflugt til São Miguels nordøstlige distrikt, Nordeste, som byder på storslåede naturoplevelser. På vores tur igennem dette meget gamle og traditionsrige distrikt indrammes vejen af blomster, en enorm frodighed, fantastiske vandfald og storslåede udsigtspunkter!

De endemiske vækster trives godt i den uberørte natur på øens nordøstlige side. På denne del af São Miguel finder man de fleste fredede naturområder, og byerne er ganske små. Det har givet naturen gode betingelser for at omfavne de mange naturelskere, der ønsker at se den smukke side af området.

Vejene er snoede og udsigtspunkterne mange og smukke. I løbet af dagen besøger vi bl.a. byen Povoação, hvor de første bosættelser på São Miguel startede i 1400-tallet. Undervejs fortæller rejselederen mere om São Miguels historie, de sociale forhold på Azorerne den dag i dag samt blomster og planter på denne frodige del af øen.

Dag 5
Det store Santo Cristo-optog
Det store Santo Cristo-optog

I dag er den helt store festdag! Allerede natten til søndag starter forberedelserne til optoget, når busten bæres fra Santo Cristo-kirken til São Josè. Masser af mennesker står i kø for på skift at komme ind i kirken og våge ved busten. Hele natten valfarter folk til for at våge og bede. Kl. 05.00 begynder første morgenmesse, mens fyrværkeriet starter kl. 06.00 for at vække folk. Omkring kl. 10.00 er der messe på Campo São Fransisco, pladsen foran kirken, hvor busten tages ud af kirken og kommer til at stå ved siden af den præst, der udfører messen.

Hele formiddagen bliver gaderne pyntet med blomster i alverdens farver og mønstre. Dagen emmer af historie, kultur og traditioner på én og samme tid – og alle fra hele øen samles i Ponta Delgada for at fejre øens største folkefest. I løbet af dagen bæres Santo Cristo-figuren rundt i hele byen. Processionen starter omkring kl. 16.30 og varer i fem timer.  

Nyd hele dagen i Ponta Delgada. De lokale lader jer gerne tage del i deres største festdag. Vi kan desværre ikke følges, da det er umuligt at gå i flok, men man finder let rundt i byen.

Dag 6
Ildsøen og tvillingesøerne
Ildsøen og tvillingesøerne

I dag tager vi på opdagelse, når vi besøger to af øens absolutte højdepunkter, Ildsøen og Tvillingesøerne. Vi starter dagen med et lokalt indblik i øens keramikproduktion, når vi besøger Ceramica Viera i Lagoa, som har haft deres værksted og produktion siden 1862. Vi hører om og ser den traditionelle keramikfremstilling lige fra produktion og blanding af ler til formning og brænding, samt glasering og maling.

Vi fortsætter mod Lago do Fogo, Ildsøen, som af mange anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer på øen. Vi finder den 947 meter over havets overflade, hvor vi nyder den flotte udsigt, inden vi kører til Ribeira Grande på nordkysten og spiser frokost.

Efter frokost fortsætter vi mod Tvillingesøerne, hvor vi gør et stop ved den bedste panoramaudsigt over søerne. På en klar dag ser man let kontrasterne af den blå og grønne sø, ligesom vi ser byen i vulkankrateret, Sete Cidades.

Vi slutter dagen af ved en lokal ananasplantage. På Azorerne er en ananas nemlig ikke bare en ananas! Her hører vi om produktionen og får de bedste tips med på vejen til at spotte de bedste ananasser.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

Efter en spændende og oplevelsesrig uge, er der i dag mulighed for at opleve øen på egen hånd. I kan leje en bil og køre på eventyr eller slappe af på hotellet. Bravo Tours' dansktalende rejseledere har masser af gode forslag til, hvad I kan bruge dagen på, hvis I ikke blot vil nyde livet og hinanden.

Dag 8
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Vi rejser hjem til Danmark med bagagen fuld af spændende og helt unikke oplevelser fra en folkefest, vi aldrig glemmer.

ShortTagLine

Her får du

 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ildsøen & Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Santo Cristo-festivalen
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Flyrejse til Azorerne tur/retur
 • Indkvartering på Hotel São Miguel Park
 • Morgenmad
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ildsøen og Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Dansktalende rejseleder
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Årsrejseforsikring
 • Mad om bord på flyet
 • Transport til og fra hotellet
 • Bagage
 • Halvpension

Dato og pris

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.
 • Aircondition
 • Gratis WiFi
 • Pool
 • Restaurant

Populært hotel centralt i Ponta Delgada

São Miguel Park er et meget moderne og tiltalende hotel. En tidligere skole for unge præstestuderende er totalt ombygget og fremstår i dag som et meget lækkert og velfungerende hotel i en supergod standard. Der, hvor de præstestuderende tidligere havde kapel, ligger nu en wellness-afdeling. Tæt på hotellet har du både fine indkøbsmuligheder og lækre restauranter.

Her er en skøn og indbydende solterrasse med swimmingpool, solsenge og parasoller, hvorfra du har en flot udsigt over byen. Du kan gratis benytte dig af liggestole, madrasser og parasoller. Håndklæder kan lånes til brug ved poolen. På São Miguel Park kan du også pleje dig selv i det indendørs wellness-område med swimmingpool og sauna. 

Sådan bor du
På São Miguel Park bor du i lyse velindrettede dobbeltværelser med eget badeværelse, aircondition, køleskab, centralvarme, telefon, hårtørrer, kabel-tv og balkon. Værelserne, der er møbleret med bekvemme senge, lænestole og skrivebord.

Dobbeltværelserne er indrettet til maksimalt to voksne og to børn. Du kan også bo på eneværelse mod tillæg.

Pension
Dit ophold på São Miguel Park er med morgenmad, halvpension (morgenmad og aftensmad ekskl. drikkevarer til aftensmad) kan tilkøbes.

Mere om Hotel São Miguel Park
São Miguel Park ligger i Ponta Delgada, kun 600 meter fra centrum og tæt på gode shoppingmuligheder. Det velassorterede indkøbscenter Parque Atlântico ligger meget nær ved hotellet.  Du bør være opmærksom på, at hotellet er røgfrit. Hotellet har frisør, vaskeservice og massage - mod gebyr.

Om hotellet
Afstand til centrum 800 m Ponta Delgada
Afstand til strand 4,5 km
Aircondition Ja
Antal værelser 163
Bar Ja
Byggeår 2001
Børnepool Nej
Elevator Ja
Etager 6
Jacuzzi Ja
Køleskab Ja
Minibar Nej
Parkering Ja
Pool Ja
Poolhåndklæder Ja
Rengøring, pr. uge 7
Safebox Ja
Sauna Ja
Skift af håndklæder 7
Skift af sengelinned 3
TV på værelset Ja
WiFi Ja, gratis

Adresse
Rua Agostinho Pacheco • PT - 9500 Ponta Delgada • Portugal
Tlf. 00 351 296 30 60 00

Del denne side via E-mail